Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

 

  Nieuws

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de veiligheidsbranche. Tesmo deelt regelmatig het laatste nieuws.

  image

  Bijna de helft van alle Nederlanders heeft nog nooit een ontruiming geoefend

  Bijna de helft van alle Nederlanders heeft nog nooit een ontruiming op het werk geoefend. Die conclusie wordt getrokken uit een enquête van leverancier Manutan onder duizend ondervraagden. Van de ondervraagden zegt vijftien procent dat er bij zijn of haar bedrijf geen ontruimingsplan geldt en achttien procent weet niet eens of er wel een dergelijk plan...

  lees verder

  13-01-2016Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Leveranciers waarschuwen voor slecht onderhoud AED

  Het onderhoud van defibrillators laat veel te wensen over. Die waarschuwing doen de grootste leveranciers van de apparaten. Hoge kosten en het gebrek aan kennis zorgen er voor dat veel automatische externe defibrillators slecht onderhouden worden.

  lees verder

  09-01-2016Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Meer aandacht aan blusmiddelen loont

  De VEBON-NOVB heeft onderzoek gedaan naar het onderhoud van draagbare blusmiddelen. De organisatie concludeert dat veel aandacht aan het onderhoud van blusmiddelen en brandslanghapspels essentieel is. In geval van brand weet namelijk 90% van de ondernemers deze brand zelf te blussen of onder controle te krijgen dankzij een draagbare blusser of brandslanghaspel.

  lees verder

  21-10-2015Tesmo b.v.0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  BHV bij veel bedrijven niet goed geregeld

  Bij vier op de tien bedrijven zijn niet genoeg bedrijfshulpverleners (BHV’ers) aanwezig. Een op de vijf bedrijven zegt zelfs helemaal geen BHV’ers in dienst te hebben. Dat is een verontrustende uitkomst die blijkt uit het onderzoek van de Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas.

  lees verder

  15-07-2015Tesmo b.v.0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Nederlanders weten niet wat te doen bij hartsilstand

  Veel Nederlanders weten niet wat ze moeten doen als iemand in hun omgeving wordt getroffen door hartstilstand. Dat concludeert het Nederlandse Rode Kruis na een eigen gehouden onderzoek. Bijna driekwart van alle Nederlands weet niet hoe ze moeten handelen in geval van een levensbedreigende situatie.

  lees verder

  16-06-2015Tesmo b.v0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Overlevingskans na hartstilstand neemt toe door structureel gebruik AED's

  Brandweerkorps Amsterdam-Amstelland maakt sinds 2000 gebruik van een Automatische Externe Defribilator (AED). Met de inzet van een AED is de overlevingskans van een slachtoffer dat wordt getroffen door een hartstilstand enorm gestegen. 

  lees verder

  10-03-2015Tesmo b.v0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Brandweer steekt huizen expres in brand

  In de week van 20 oktober start Brandweer Nederland in samenwerking met de Brandweeracademie een uniek experiment in Zutphen. De brandweer gaat deze week namelijk zelf brand stichten in huizen in de Zutphense wijk De Achtermars. De brandweer wil hiermee onderzoeken hoe een woningbrand zich tegenwoordig ontwikkelt.

  lees verder

  20-10-2014Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen