Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

 

  Nieuws

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de veiligheidsbranche. Tesmo deelt regelmatig het laatste nieuws.

  image

  Tesmo aangemerkt als opleider bij HartveiligWonen & Hartslag Nu

  Tesmo is sinds begin dit jaar aangemerkt als opleider bij zowel HartveiligWonen als Hartslag Nu. Daarmee wil Tesmo het belang van een snelle hulpverlening bevorderen. Wanneer een cursist een reanimatietraining met AED bij Tesmo heeft gevolgd, kan hij/zij zich aanmelden bij één van de twee organisaties als burgerhulpverlener.

  lees verder

  15-01-2018Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  De wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) in werking getreden

  De wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) is afgelopen 1 januari in werking getreden. Deze wet bestaat uit vier thema’s, waarvan veiligheid en gezondheid er één is. Tijdens de openingsuren van een kinderdagverblijf moet er minimaal één volwassene aanwezig zijn die een geldig en geregistreerd certificaat heeft voor kinder-EHBO. 

  lees verder

  05-01-2018Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  170.000 mensen melden zich aan als burgerhulpverlener

  Nederland telt 170.000 mensen die zich als burgerhulpverlener hebben aangemeld. Dat is een nieuwe mijlpaal meldt de Hartstichting. Drie jaar geleden was de helft van dit aantal nog maar aangemeld. Een burgerhulpverlener biedt assistentie bij een reanimatie.

  lees verder

  23-10-2017Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) definitief aangenomen

  Medio 2017 is de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) definitief aangenomen. De inwerkingtreding van deze wet ligt op 1 januari 2018. Eén van de 4 pijlers richt zich op de Veiligheid en Gezondheid bij de Kinderopvang.

  lees verder

  01-08-2017Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Inspectie SZW: toename aantal ernstige arbeidsongevallen

  Volgens de Inspectie SZW groeit het aantal ernstige arbeidsongevallen sinds 2015. Tot 2015 was er sprake van een lichte daling. Een oorzaak daarvan kan liggen in de aantrekkende economie. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie.

  lees verder

  08-07-2017Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Veel Nederlanders weten nog te weinig over reanimatie

  Wat moet je doen als iemand in je buurt een hartstilstand krijgt? Die vraag stellen de meeste Nederlanders nog steeds bij een noodsituatie. Uit onderzoek van zorgverzekeraar CZ en het Rode Kruis blijkt dat veel Nederlanders niet weten wat ze moeten doen.

  lees verder

  12-05-2017Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Bijna de helft van alle Nederlanders heeft nog nooit een ontruiming geoefend

  Bijna de helft van alle Nederlanders heeft nog nooit een ontruiming op het werk geoefend. Die conclusie wordt getrokken uit een enquête van leverancier Manutan onder duizend ondervraagden. Van de ondervraagden zegt vijftien procent dat er bij zijn of haar bedrijf geen ontruimingsplan geldt en achttien procent weet niet eens of er wel een dergelijk plan...

  lees verder

  13-01-2016Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Leveranciers waarschuwen voor slecht onderhoud AED

  Het onderhoud van defibrillators laat veel te wensen over. Die waarschuwing doen de grootste leveranciers van de apparaten. Hoge kosten en het gebrek aan kennis zorgen er voor dat veel automatische externe defibrillators slecht onderhouden worden.

  lees verder

  09-01-2016Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Meer aandacht aan blusmiddelen loont

  De VEBON-NOVB heeft onderzoek gedaan naar het onderhoud van draagbare blusmiddelen. De organisatie concludeert dat veel aandacht aan het onderhoud van blusmiddelen en brandslanghapspels essentieel is. In geval van brand weet namelijk 90% van de ondernemers deze brand zelf te blussen of onder controle te krijgen dankzij een draagbare blusser of brandslanghaspel.

  lees verder

  21-10-2015Tesmo b.v.0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  BHV bij veel bedrijven niet goed geregeld

  Bij vier op de tien bedrijven zijn niet genoeg bedrijfshulpverleners (BHV’ers) aanwezig. Een op de vijf bedrijven zegt zelfs helemaal geen BHV’ers in dienst te hebben. Dat is een verontrustende uitkomst die blijkt uit het onderzoek van de Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas.

  lees verder

  15-07-2015Tesmo b.v.0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Nederlanders weten niet wat te doen bij hartsilstand

  Veel Nederlanders weten niet wat ze moeten doen als iemand in hun omgeving wordt getroffen door hartstilstand. Dat concludeert het Nederlandse Rode Kruis na een eigen gehouden onderzoek. Bijna driekwart van alle Nederlands weet niet hoe ze moeten handelen in geval van een levensbedreigende situatie.

  lees verder

  16-06-2015Tesmo b.v0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Overlevingskans na hartstilstand neemt toe door structureel gebruik AED's

  Brandweerkorps Amsterdam-Amstelland maakt sinds 2000 gebruik van een Automatische Externe Defribilator (AED). Met de inzet van een AED is de overlevingskans van een slachtoffer dat wordt getroffen door een hartstilstand enorm gestegen. 

  lees verder

  10-03-2015Tesmo b.v0 reacties Categorie: Algemeen

  image

  Brandweer steekt huizen expres in brand

  In de week van 20 oktober start Brandweer Nederland in samenwerking met de Brandweeracademie een uniek experiment in Zutphen. De brandweer gaat deze week namelijk zelf brand stichten in huizen in de Zutphense wijk De Achtermars. De brandweer wil hiermee onderzoeken hoe een woningbrand zich tegenwoordig ontwikkelt.

  lees verder

  20-10-2014Tesmo0 reacties Categorie: Algemeen