Uw partner voor organisatorische brandveiligheid

Bel met Tesmo 088 0088333

Blijf op de hoogte van de actualiteiten!

Nieuwsberichten en Kennispublicaties

De wereld van brandveiligheid en BHV is continu in beweging. Tesmo selecteert voor u de meest interessante en actuele nieuwsberichten. Soms stelt Tesmo ook kennispublicaties beschikbaar die verder ingaan op de actualiteit. Dankzij deze kennispublicaties biedt Tesmo u wat extra verdieping over allerlei brandveiligheids- en BHV-onderwerpen. Via onze social media kanalen delen wij alle berichten ook met u. 

Nieuwsberichten

Referentie van Humanitas DMH | 24-02-2021

Brandveiligheid hoge prioriteit geven, maar wel uitkijken dat er geen onnodige en overbodige investeringen gedaan worden. Die strategie heeft Humanitas DMH op gebied van brandpreventie uitgestippeld. De zorginstelling is huurder van tientallen vastgoedlocaties van noord tot en met west Nederland. Samen met onder andere Tesmo wordt het brandveiligheidsniveau verhoogd.

Onderhoud van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties | 12-02-2021

De situatie aangaande onderhoud aan een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie verandert met ingang van de Omgevingswet. Momenteel is de onderhoudsnorm NEN 2654 (deel 1 en 2) wettelijk aangestuurd (aanvullend op de zorgplicht). Dit is vanuit een uitvoeringsbesluit vanuit de Omgevingswet (het BBL) niet meer het geval. In dit BBL is enkel benoemd dat het onderhoud van een vereiste brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie adequaat uitgevoerd moet worden. Maar wat wordt bedoeld met adequaat onderhoud?

Tesmo als partner verbonden aan BVKZ | 22-01-2021

Tesmo heeft zich onlangs als partner verbonden aan de Branchevereniging Voor Kleinschalige Zorg (BVKZ) om zorginstellingen te ondersteunen met (organisatorische) brandveiligheidsvraagstukken. Aangesloten zorginstellingen krijgen brandveiligheidskennis aangereikt door Tesmo die zij direct in hun omgeving kunnen toepassen.

Veel gestelde vragen over onze BHV-opleidingen | 13-01-2021

Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheden. We begrijpen dat u ook veel vragen heeft voor wat betreft het volgen van een opleiding. Die u nu volgt, of welke u wellicht over enkele weken wil volgen. Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over onze opleidingen. Heeft u desondanks toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Volledige planning 2021 online | 11-01-2021

De volledige planning aan opleidingen voor 2021 staat online! Wilt u dit jaar een BHV-opleiding volgen, of wilt u het volledige portfolio aan opleidingen weten, bekijk dan ons overzicht op de speciale opleidingenpagina.

Tesmo en RIBW Overijssel ondertekenen samenwerking | 07-01-2021

Mooi nieuws! Tesmo en RIBW Overijssel hebben onlangs een samenwerking ondertekend die start in 2021. Vanaf dit jaar gaat Tesmo de beheerderstaken aan de brandmeldinstallaties op tientallen locaties van de Overijsselse organisatie uitvoeren. Daarnaast buigt Tesmo zich  met een 1e-lijns brandveiligheidscontrole verder over de brandveiligheid op de locaties.

Fijne feestdagen en op naar 2021! | 24-12-2020

Het jaar 2020 ligt bijna achter ons. Een jaar dat ons allemaal voor grote uitdagingen heeft gezet. We werden door het vervelende COVID-19 virus soms beperkt in onze mogelijkheden, maar tegelijkertijd werden we ook vindingrijk. We kijken er naar uit om komend jaar weer persoonlijk bij u langs kunnen komen. Tot die tijd hopen wij dat u en uw collega’s gezond blijven en wensen u prettige feestdagen.

Nieuwe opleiding Strategisch Hoofd BHV | 04-11-2020

Tesmo heeft iets nieuws aan haar pakket veiligheidsopleidingen toegevoegd: De 4-daagse opleiding Strategisch Hoofd BHV. Het inrichten van een goede BHV-organisatie maakt onderdeel uit van het volledige brandveiligheidsproces. Om dit proces zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen is de aanstelling van een Strategisch Hoofd BHV binnen uw organisatie van groot belang. Dankzij de nieuwe opleiding van Tesmo kunt u worden opgeleid tot Strategisch Hoofd BHV.  

Gratis webinar BHV-organisatie | 20-10-2020

Na het succesvolle webinar dat wij eerder deze maand organiseerden, start aankomende donderdag 22 oktober een nieuw webinar! Om 09:00 uur praten wij u graag bij over het op een juiste manier inrichten van uw BHV-organisatie.

Steeds meer aandacht voor de RIE | 17-09-2020

Hoewel wij al langer het belang van een goede Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) binnen uw organisatie onderstrepen, komt er nu ook steeds meer (landelijke) aandacht voor de RI&E. Middels een nationale mediacampagne op radio en tv worden organisaties momenteel erop gewezen om een goed RI&E op te (laten) stellen. Een ontwikkeling welke wij toejuichen. Het hebben van een RI&E is namelijk van zeer groot belang op de bedrijfshulpverlening van uw organisatie.

Meekijken met een beheerder | 13-08-2020

Het maandelijks uitvoeren van beheerderstaken op honderden locaties is een uitdagende en operationele taak. Nadat de volledige planning is uitgezet gaan onze beheerders dagelijks op pad. Zij komen tijdens deze rondes van alles tegen. In een speciaal dagboekje vertelt onze beheerder Frank hoe een van zijn dagen eruit ziet.

SER biedt Handreiking Bedrijfshulpverlening aan | 04-08-2020

In opdracht van de Sociaal-Economische Raad (SER) heeft het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) de Handreiking Bedrijfshulpverlening uitgeven. Deze handreiking moet werkgevers, werknemers en bhv'ers tips en richtlijnen geven om een goed beleid voor bedrijfshulpverlening op te zetten.

Kennispublicatie: Inspectiecertificering kan leiden tot schijnveiligheid | 08-07-2020

Let op! Het op papier voldoen aan de regelgeving, betekent nog niet dat een gebouw ook daadwerkelijk veilig is. Brafon Brandveiligheidsmanagement licht graag samen met zusterorganisatie Tesmo een en ander toe in onderstaande kennispublicatie, om u te waarschuwen voor onveilige situaties.

Reanimeren mag weer op de oude manier | 30-06-2020

Reanimeren mag weer op een ‘normale’ manier. Dat stelt de Nederlandse Reanimatieraad. Nu het Coronavirus voorlopig geminimaliseerd is, is het volgens de Reanimatieraad verantwoord om de reanimatiezorg weer op de oude werkwijze in te richten. Dat betekent dat reanimeren weer kan op de bekende manier en de reanimatierichtlijnen van 10 april jl. worden herzien.

Kennispublicatie: Het belang van de RI&E op de bedrijfshulpverlening | 23-06-2020

Op welke manier heeft de BHV met de RI&E te maken en hoe staan ze met elkaar in verbinding?  De Aarbeidsomstandighedenwet (Arbowet) verplicht sinds 1994 organisaties om een arbobeleid te voeren gericht op optimale arbeidsomstandigheden. Dit wil zeggen dat iedere organisatie verplicht is om een zo veilig en gezond mogelijke werkplek te verzorgen.
Klik hier voor ons nieuwsarchief >
Contact

Direct contact met Tesmo

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Tesmo 088 0088333

E-mail info@tesmo.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top