Uw partner voor organisatorische brandveiligheid

Bel met Tesmo 088 0088333

Blijf op de hoogte van de actualiteiten!

Nieuwsberichten en Kennispublicaties

De wereld van brandveiligheid en BHV is continu in beweging. Tesmo selecteert voor u de meest interessante en actuele nieuwsberichten. Soms stelt Tesmo ook kennispublicaties beschikbaar die verder ingaan op de actualiteit. Dankzij deze kennispublicaties biedt Tesmo u wat extra verdieping over allerlei brandveiligheids- en BHV-onderwerpen. Via onze social media kanalen delen wij alle berichten ook met u. 

Nieuwsberichten

Tesmo en RIBW AVV ondertekenen samenwerking | 17-09-2021

Tesmo en RIBW AVV (Arnhem & Veluwe Vallei) hebben onlangs hun krabbel gezet onder een samenwerking op het gebied van BHV-trainingen. In de komende twee jaar gaat Tesmo bij RIBW AVV verschillende BHV-trainingen en -oefeningen organiseren. Daarnaast kan Tesmo ondersteunen met het leveren van verschillende BHV-middelen.

Tesmo heeft een webshop  | 13-09-2021

Hij staat live: onze splinternieuwe webshop. Bent u op zoek naar BHV-producten die u kunt gebruiken bij het inrichten van uw BHV-organisatie? Dan kunt u bij de webshop van Tesmo goed terecht! Wij kunnen u helpen aan de producten die u direct kunt gebruiken. De webshop telt tientallen producten, dus neem snel een kijkje.

Seminar Strategisch Hoofd BHV | 06-09-2021

Wij delen op donderdagochtend 21 oktober graag met u de pijlers van een goed ingerichte BHV-organisatie en we gaan dieper in op de rol en het belang van een Strategisch Hoofd BHV. Omdat het inrichten van een BHV-organisatie voor ons dagelijks werk is, kunnen wij u veel interessante en leerzame zaken meegeven, ongeacht of u wel of niet de intentie heeft om met ons samen te werken. 

Veel gestelde vragen over onze bhv opleidingen | 31-08-2021

Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheden. We begrijpen dat u ook veel vragen heeft voor wat betreft het volgen van een opleiding. Die u nu volgt, of welke u wellicht over enkele weken wil volgen. Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over onze opleidingen en onze diensten. Heeft u desondanks toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Kennispublicatie Waarom moet u een strategisch en operationeel hoofd bhv hebben | 24-06-2021

Het inrichten van een goede BHV-organisatie maakt onderdeel uit van het volledige brandveiligheidsproces. Een veelgehoorde term binnen de bedrijfshulpverlening is het Hoofd BHV. De taken van het Hoofd BHV zijn op te delen in Strategische en Operationele taken. Maar waarom is het zo belangrijk dat uw organisatie een Strategisch hoofd BHV én een Operationeel Hoofd BHV heeft?

Flinke stijging aantal Burgerhulpverleners | 15-06-2021

Het aantal aanmeldingen om burgerhulpverlener te worden steeg afgelopen weekend fors. Dat meldt de Hartstichting naar aanleiding van het incident met de Deense voetballer Christian Eriksen. De Deen werd tijdens een EK-wedstrijd getroffen door een hartstilstand en werd live op televisie gereanimeerd. Het belang van EHBO en Reanimatiekennis onderstreept Tesmo al jaren.

Trots op de recensies van veiligheidsopleidingen | 04-06-2021

​Trots zijn we wel! Opnieuw zien we mooie ingevulde ervaringen op onze website. Aan het eind van elke maand kijken we naar de ingevulde evaluaties van onze cursisten. De kwaliteit van onze veiligheidsopleidingen is namelijk erg belangrijk. Continu streven we naar een zo hoog mogelijk kwaliteit en de anoniem ingevulde ervaringen zijn daarin een goed meetmoment. Zeker in de deze tijd met de omstandigheden rondom de corona maatregelen kijken we extra naar veiligheid en kwaliteit van de trainingen.

Dag van de beroerte | 11-05-2021

Op de tweede dinsdag van mei vragen ziekenhuizen en zorginstellingen aandacht voor een beroerte. Jaarlijks worden tienduizenden mensen getroffen door een een herseninfarct of hersenbloeding. Weet u wat u wat de signalen van een beroerte zijn en wat u moet doen in zo'n situatie?

Table Top oefening ideaal bij ontruimingsoefening | 07-05-2021

Wist u dat Legopoppetjes een belangrijke rol binnen de BHV kunnen hebben? Deze speelgoedpoppetjes zijn namelijk uitermate geschikt om op een veiligheidsplattegrond van uw organisatie een ontruimingsoefening te organiseren. Deze oefening, waarbij in alle rust verschillende scenario's kunnen worden doorgenomen, heet een Table Top oefening.

Samenwerking Tesmo en Fletcher Loosdrecht | 26-04-2021

Tesmo heeft een nieuwe opleidingslocatie: Fletcher Hotel Loosdrecht. Dankzij de samenwerking met deze locatie kunnen wij onze landelijke dekking voor onze veiligheidstrainingen nog beter inrichten. De centrale ligging van Loosdrecht biedt cursisten uit het hele land een ideale locatie, zonder al te veel reistijd.

Kinder EHBO vergt andere vaardigheden dan gewone EHBO | 23-04-2021

Alle basisschoolleerlingen van Nederland: Veel plezier met de Koningsspelen van vandaag! Een sportief feest voor elke basisschoolleerling, maar heeft u als schoolorganisatie de EHBO voor uw kinderen ook goed geregeld bij een eventueel ongeluk? EHBO aan kinderen vergt immers andere kennis dan de algemene EHBO.

Minister kijkt naar EHBO-lessen op scholen | 22-04-2021

Demissionair minister Slob (Onderwijs) zoekt de mogelijkheden uit om leerlingen in het voortgezet onderwijs kennis over EHBO bij te brengen. De minister gaat het gesprek met het Rode Kruis aan, nadat de hulporganisatie ervoor pleitte om scholen bij EHBO te betrekken.

E-learning ook in het Engels beschikbaar | 16-04-2021

Tesmo biedt nu ook veiligheidsopleidingen in een Engelse taal aan. Deze variant is beschikbaar voor de opleidingen BHV Basis en BHV Herhaling. Door het aanbieden van een Engelse variant kunnen organisaties met buitenlandse medewerkers hun personeel op een volwaardige manier tot goede BHV’er opgeleid worden.

Mooie beoordelingen na herstart opleidingen | 09-04-2021

Wauw! Regelmatig kijken we door de ingevulde evaluatieformulieren van onze BHV-opleidingen. Continu streven we er naar om onze opleidingen zo goed en veilig mogelijk te verzorgen. De input die we dan van cursisten krijgen helpt ons bij verbeterpunten. De evaluaties van afgelopen maand zijn echter erg leuk om te lezen.

Opgesteld BHV-beleidsplan wordt geïmplementeerd door een SHBHV van Tesmo | 15-03-2021

Tesmo gaat als Strategisch Hoofd BHV (SHBHV) zorgorganisatie Saamborgh helpen de organisatorische brandveiligheid zo goed mogelijk in te richten. Nadat Tesmo het BHV-beleidsplan voor Saamborgh heeft opgesteld, gaan beide partijen nu samen werken om dit plan zo goed mogelijk in de hele organisatie te implementeren.

Dankzij versoepelde maatregelen weer fysieke lessen | 03-03-2021

​Onze veiligheidsopleidingen blijven doorgaan. Mede dankzij de wat versoepelde maatregelen rondom het coronavirus kunnen wij onze veiligheids- en BHV-opleidingen blijven verzorgen. Tot nu toe verzorgden wij alleen incompany trainingen, maar onze reguliere trainingen zullen vanaf vandaag ook weer doorgang vinden.

Vraag een vrijblijvende veiligheidscontrole aan | 01-03-2021

U beschikt over een brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie binnen uw gebouw. Als het goed is voert u maandelijks de beheerderstaken aan deze installatie uit. U voldoet daarmee aan de wet. Maar is uw pand daarmee ook veilig? Het voldoen aan de regelgeving betekent niet dat uw pand veilig is. Tesmo kan u helpen door het veiligheidsbewustzijn van uw organisatie te vergroten dankzij een veiligheidskwaliteitscontrole

Referentie van Humanitas DMH | 24-02-2021

Brandveiligheid hoge prioriteit geven, maar wel uitkijken dat er geen onnodige en overbodige investeringen gedaan worden. Die strategie heeft Humanitas DMH op gebied van brandpreventie uitgestippeld. De zorginstelling is huurder van tientallen vastgoedlocaties van noord tot en met west Nederland. Samen met onder andere Tesmo wordt het brandveiligheidsniveau verhoogd.

Onderhoud van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties | 12-02-2021

De situatie aangaande onderhoud aan een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie verandert met ingang van de Omgevingswet. Momenteel is de onderhoudsnorm NEN 2654 (deel 1 en 2) wettelijk aangestuurd (aanvullend op de zorgplicht). Dit is vanuit een uitvoeringsbesluit vanuit de Omgevingswet (het BBL) niet meer het geval. In dit BBL is enkel benoemd dat het onderhoud van een vereiste brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie adequaat uitgevoerd moet worden. Maar wat wordt bedoeld met adequaat onderhoud?

Tesmo als partner verbonden aan BVKZ | 22-01-2021

Tesmo heeft zich onlangs als partner verbonden aan de Branchevereniging Voor Kleinschalige Zorg (BVKZ) om zorginstellingen te ondersteunen met (organisatorische) brandveiligheidsvraagstukken. Aangesloten zorginstellingen krijgen brandveiligheidskennis aangereikt door Tesmo die zij direct in hun omgeving kunnen toepassen.

Volledige planning 2021 online | 11-01-2021

De volledige planning aan opleidingen voor 2021 staat online! Wilt u dit jaar een BHV-opleiding volgen, of wilt u het volledige portfolio aan opleidingen weten, bekijk dan ons overzicht op de speciale opleidingenpagina.

Tesmo en RIBW Overijssel ondertekenen samenwerking | 07-01-2021

Mooi nieuws! Tesmo en RIBW Overijssel hebben onlangs een samenwerking ondertekend die start in 2021. Vanaf dit jaar gaat Tesmo de beheerderstaken aan de brandmeldinstallaties op tientallen locaties van de Overijsselse organisatie uitvoeren. Daarnaast buigt Tesmo zich  met een 1e-lijns brandveiligheidscontrole verder over de brandveiligheid op de locaties.

Fijne feestdagen en op naar 2021! | 24-12-2020

Het jaar 2020 ligt bijna achter ons. Een jaar dat ons allemaal voor grote uitdagingen heeft gezet. We werden door het vervelende COVID-19 virus soms beperkt in onze mogelijkheden, maar tegelijkertijd werden we ook vindingrijk. We kijken er naar uit om komend jaar weer persoonlijk bij u langs kunnen komen. Tot die tijd hopen wij dat u en uw collega’s gezond blijven en wensen u prettige feestdagen.

Nieuwe opleiding Strategisch Hoofd BHV | 04-11-2020

Tesmo heeft iets nieuws aan haar pakket veiligheidsopleidingen toegevoegd: De 4-daagse opleiding Strategisch Hoofd BHV. Het inrichten van een goede BHV-organisatie maakt onderdeel uit van het volledige brandveiligheidsproces. Om dit proces zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen is de aanstelling van een Strategisch Hoofd BHV binnen uw organisatie van groot belang. Dankzij de nieuwe opleiding van Tesmo kunt u worden opgeleid tot Strategisch Hoofd BHV.  

Gratis webinar BHV-organisatie | 20-10-2020

Na het succesvolle webinar dat wij eerder deze maand organiseerden, start aankomende donderdag 22 oktober een nieuw webinar! Om 09:00 uur praten wij u graag bij over het op een juiste manier inrichten van uw BHV-organisatie.

Steeds meer aandacht voor de RIE | 17-09-2020

Hoewel wij al langer het belang van een goede Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) binnen uw organisatie onderstrepen, komt er nu ook steeds meer (landelijke) aandacht voor de RI&E. Middels een nationale mediacampagne op radio en tv worden organisaties momenteel erop gewezen om een goed RI&E op te (laten) stellen. Een ontwikkeling welke wij toejuichen. Het hebben van een RI&E is namelijk van zeer groot belang op de bedrijfshulpverlening van uw organisatie.

Kennispublicatie: Inspectiecertificering kan leiden tot schijnveiligheid | 08-07-2020

Let op! Het op papier voldoen aan de regelgeving, betekent nog niet dat een gebouw ook daadwerkelijk veilig is. Brafon Brandveiligheidsmanagement licht graag samen met zusterorganisatie Tesmo een en ander toe in onderstaande kennispublicatie, om u te waarschuwen voor onveilige situaties.

Kennispublicatie: Het belang van de RI&E op de bedrijfshulpverlening | 23-06-2020

Op welke manier heeft de BHV met de RI&E te maken en hoe staan ze met elkaar in verbinding?  De Aarbeidsomstandighedenwet (Arbowet) verplicht sinds 1994 organisaties om een arbobeleid te voeren gericht op optimale arbeidsomstandigheden. Dit wil zeggen dat iedere organisatie verplicht is om een zo veilig en gezond mogelijke werkplek te verzorgen.
Klik hier voor ons nieuwsarchief >
Contact

Direct contact met Tesmo

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Tesmo 088 0088333

E-mail info@tesmo.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top