Uw partner voor organisatorische brandveiligheid

Bel met Tesmo 088 0088333

Blijf op de hoogte van de actualiteiten!

Nieuwsberichten en Kennispublicaties

De wereld van brandveiligheid en BHV is continu in beweging. Tesmo selecteert voor u de meest interessante en actuele nieuwsberichten. Soms stelt Tesmo ook kennispublicaties beschikbaar die verder ingaan op de actualiteit. Dankzij deze kennispublicaties biedt Tesmo u wat extra verdieping over allerlei brandveiligheids- en BHV-onderwerpen. Via onze social media kanalen delen wij alle berichten ook met u. 

Nieuwsberichten

Veel gestelde vragen over onze BHV-opleidingen | 09-11-2020

Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheden. We begrijpen dat u ook veel vragen heeft voor wat betreft het volgen van een opleiding. Die u nu volgt, of welke u wellicht over enkele weken wil volgen. Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over onze opleidingen. Heeft u desondanks toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Onze veiligheidsopleidingen kunnen blijven doorgaan | 01-10-2020

Veilig nieuws! Onze veiligheidsopleidingen kunnen gewoon doorgang blijven vinden. De afgelopen dagen hebben wij uiteraard de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus scherp in de gaten gehouden en onze veiligheidsprotocollen tegen het licht gehouden.

Steeds meer aandacht voor de RIE | 17-09-2020

Hoewel wij al langer het belang van een goede Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) binnen uw organisatie onderstrepen, komt er nu ook steeds meer (landelijke) aandacht voor de RI&E. Middels een nationale mediacampagne op radio en tv worden organisaties momenteel erop gewezen om een goed RI&E op te (laten) stellen. Een ontwikkeling welke wij toejuichen. Het hebben van een RI&E is namelijk van zeer groot belang op de bedrijfshulpverlening van uw organisatie.

Meekijken met een beheerder | 13-08-2020

Het maandelijks uitvoeren van beheerderstaken op honderden locaties is een uitdagende en operationele taak. Nadat de volledige planning is uitgezet gaan onze beheerders dagelijks op pad. Zij komen tijdens deze rondes van alles tegen. In een speciaal dagboekje vertelt onze beheerder Frank hoe een van zijn dagen eruit ziet.

SER biedt Handreiking Bedrijfshulpverlening aan | 04-08-2020

In opdracht van de Sociaal-Economische Raad (SER) heeft het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) de Handreiking Bedrijfshulpverlening uitgeven. Deze handreiking moet werkgevers, werknemers en bhv'ers tips en richtlijnen geven om een goed beleid voor bedrijfshulpverlening op te zetten.

Kennispublicatie: Inspectiecertificering kan leiden tot schijnveiligheid | 08-07-2020

Let op! Het op papier voldoen aan de regelgeving, betekent nog niet dat een gebouw ook daadwerkelijk veilig is. Brafon Brandveiligheidsmanagement licht graag samen met zusterorganisatie Tesmo een en ander toe in onderstaande kennispublicatie, om u te waarschuwen voor onveilige situaties.

Stijging aantal AED-apparaten, maar de landelijke dekking kan nog beter | 06-07-2020

Ondanks een flinke stijging van het aantal beschikbare AED-apparaten in Nederland, kan de landelijke dekking nog beter. In totaal hangt er nu op ongeveer 25.000 plekken in ons land een Automatische Externe Defibrillator (AED). Om een zo goed mogelijke landelijke dekking te verzorgen zijn er echter nog ongeveer 1.800 apparaten nodig. Dat stelt de Hartstichting.

Reanimeren mag weer op de oude manier | 30-06-2020

Reanimeren mag weer op een ‘normale’ manier. Dat stelt de Nederlandse Reanimatieraad. Nu het Coronavirus voorlopig geminimaliseerd is, is het volgens de Reanimatieraad verantwoord om de reanimatiezorg weer op de oude werkwijze in te richten. Dat betekent dat reanimeren weer kan op de bekende manier en de reanimatierichtlijnen van 10 april jl. worden herzien.

Kennispublicatie: Het belang van de RI&E op de bedrijfshulpverlening | 23-06-2020

Op welke manier heeft de BHV met de RI&E te maken en hoe staan ze met elkaar in verbinding?  De Aarbeidsomstandighedenwet (Arbowet) verplicht sinds 1994 organisaties om een arbobeleid te voeren gericht op optimale arbeidsomstandigheden. Dit wil zeggen dat iedere organisatie verplicht is om een zo veilig en gezond mogelijke werkplek te verzorgen.

Tesmo gaat samenwerken met MultiBel | 11-06-2020

Relaties van Tesmo die hun BHV-organisatie willen inrichten, kunnen vanaf nu ook werken met MultiBel. MultiBel is een automatisch oproepsysteem waarmee organisaties snel, eenvoudig en betrouwbaar een groep personen kan alarmeren bij incidenten, calamiteiten, storingen en crises. Tesmo en MultiBel hebben per heden een samenwerking ondertekend die de veiligheid bij bijvoorbeeld zorginstellingen naar een hoger niveau kan tillen.

Brancheprotocol voor BHV-opleidingen gepubliceerd | 26-05-2020

Het Nederlands Instituut voor bedrijfshulpverlening (NIBHV), Het Oranje Kruis, het Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) hebben gezamenlijk een protocol gepubliceerd om BHV-, EHBO-, reanimatie- en overige veiligheidscursussen te geven volgens de nieuwe richtlijnen van het RIVM. Het reeds opgestelde Tesmo protocol sluit hier naadloos op aan.

Tesmo stelt Coronaprotocol op | 14-05-2020

Tesmo gaat weer BHV-opleidingen geven! De verwachting is dat bijeenkomsten in kleine groepen vanaf juni weer kunnen plaatsvinden. Zodoende kunnen wij onze BHV-opleidingen weer gaan verzorgen. Tesmo wil alle lesdagen natuurlijk zo veilig mogelijk aanbieden en heeft daarom hiervoor twee verschillende scenario’s uitgewerkt.

Maatwerk ondersteuning in crisismanagement | 02-04-2020

Naar verwachting gaan de maatregelen die getroffen zijn naar aanleiding van de COVID-19 crisis langere tijd duren of in ieder geval voor langere tijd gevolgen hebben. Bent u met uw bedrijf in de situatie dat u hulp nodig heeft om de juiste maatregelen te treffen om deze crisis te overleven? Dit kan omdat u bijvoorbeeld de kennis of de capaciteit hiervoor niet in huis heeft. Tesmo kan u helpen!

Een derde van bedrijven voldoet aan Arbo wetgeving | 16-07-2019

Een derde van de bedrijven in ons land voldoet aan de volledige Arbowetgeving. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW. Hoewel het percentage erg laag is, zit er wel een kleine stijging in ten opzichte van de afgelopen jaren. In 2016 voldeed pas 27% van de bedrijven aan de wetgeving.
Klik hier voor ons nieuwsarchief >
Contact

Direct contact met Tesmo

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Tesmo 088 0088333

E-mail info@tesmo.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Tesmo
Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top