Uw partner voor organisatorische brandveiligheid

Bel met Tesmo 088 0088333

Meekijken met een beheerder

13-08-2020 |

Meekijken met een beheerder brandmeldinstallatie

Het maandelijks uitvoeren van beheerderstaken op honderden locaties is een uitdagende en operationele taak. Nadat de volledige planning is uitgezet, gaan onze beheerders dagelijks op pad. Zij komen tijdens deze rondes van alles tegen. In een speciaal dagboekje vertelt onze beheerder Frank hoe een van zijn dagen eruit ziet.


Al vroeg vertrokken

Het is 06.30 uur wanneer de auto wordt gestart, op weg naar de eerste locatie. De bestemming is een kinderdagverblijf en om 07:30 uur kan hij er al terecht om de maandelijkse taken uit te voeren. Van die kans maakt hij dan ook gebruik. Het is rustig op de snelweg, en ondanks de maximumsnelheid van 100 km/h, is hij mooi op tijd op plaats van bestemming.
 

Op het kinderdagverblijf wordt de brandmeldinstallatie in storing gezet en wordt getest of deze functioneert. Alles verloopt vlekkeloos, mede doordat de betrokken collega's op het kinderdagverblijf de rapportages uit het digitale logboek goed opvolgen. In het verleden gebruikte men hier de nooduitgang als opslag voor oud meubilair en oud papier. Tegenwoordig wordt het direct opgeruimd en zijn er dus geen gevaren meer te constateren. Op naar de volgende bestemming! 
 

Meer uitdaging bij 4- en 8-maandelijkse controle

Frank vervolgt zijn weg al snel en zet koers naar de tweede én derde locatie: Een zorginstelling voor jongeren met extreme gedragsproblemen. Bij een gewone maandelijkse controle kunnen de beheerders vroeg op de dag al terecht, aangezien iedereen dan nog slaapt, maar bij de uitgebreide 4- en 8-maandelijkse controles geeft dit wat meer uitdaging. Hier wordt in de planning altijd rekening mee gehouden. 
Er wordt op de locatie wat geconstateerd: Bij één van deze vestigingen vallen de kleefmagneten uit zodra een stroomstoring wordt gemaakt. De vraag is of dit mag en hier wordt direct actie op ondernomen. 
Er is nog wel wat opslag op de galerij en daar wordt op gewezen in verband met vluchtveiligheid. De galerij is tevens een vluchtroute en dus moet het obstakel weg. Daarna rijdt Frank naar de volgende locaties. Het betreffen drie kantoorpanden. Daar krijgt Frank te maken met nieuwe uitdagingen: Hij ziet een ingebouwde brandblusser (er staan allemaal goederen voor) en de verlopen onderhoudsdatum van de blusmiddelen valt ook op. Hier wordt direct op gewezen.
 

Positief verbaasd over de snelheid

De laatste locatie van de dag is wederom een zorginstelling. Daar wordt de 4/8-maandelijkse controle uitgevoerd. Bij de 4/8-maandelijkse controle moet altijd een aanwezige medewerker mee. Een beschikbare medewerker vinden kostte even wat tijd, maar uiteindelijk gaat er toch iemand mee. Vervolgens is men positief verbaasd hoe snel de taken uitgevoerd zijn. Voor de laatste keer van de dag wordt het logboek ingevuld en dan kan er naar huis gereden worden.
 

Auto door de wasstraat

Het is 16.00 uur. De auto is nog even door de wasstraat gereden om klaar te zijn voor de volgende dag. En dan zit deze dag vol beheerderstaken er op. Een enerverende dag vol uitdagingen, maar overal is een oplossing weer gevonden. Op naar een nieuwe dag. 

 

Wilt u ook een beheerder de taken bij u laten uitvoeren?

Onze beheerders komen door heel Nederland. Van Den Helder tot en met Maastricht. Wilt u dat Tesmo ook de beheerderstaken aan de brandmeldinstallatie bij u komt uitvoeren? Dat kan! Bekijk dan de mogelijkheden en neem contact met ons op! 

Contact

Direct contact met Tesmo

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Tesmo 088 0088333

E-mail info@tesmo.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Tesmo
Obex

Totaalaanbod op het gebied van Brandveiligheid

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top