Uw partner voor organisatorische brandveiligheid

Bel met Tesmo 088 0088333

Rode Kruis wil reanimatielessen aan onderwijs toevoegen

20-05-2019 |

Rode Kruis wil reanimatielessen aan onderwijs toevoegen

Als het aan het Rode Kruis ligt, krijgen alle leerlingen van het middelbaar onderwijs voortaan EHBO-lessen. De hulporganisatie is samen met de artsengroep Schok en Pomp op de eigen website een petitie gestart om die wens ook gerealiseerd te krijgen.

Het Rode Kruis zegt op haar digitale thuis: “Onderwijs is de plek waar jongeren levensreddende vaardigheden kunnen opdoen. En dat willen ze ook zelf. Uit onderzoek blijkt dat 91% van de jongeren tussen 12 en 18 jaar vindt dat EHBO op middelbare school moet worden gegeven.”

Tegenover het RTL Nieuws vertelt arts Bernard Leenstra van Schok & Pomp: "In een noodsituatie zijn de eerste minuten bepalend. "Een ambulance is er dan nog niet, dus je bent aangewezen op de mensen om je heen." En dat terwijl maar 17 procent van de Nederlanders een EHBO-certificaat heeft.”Het idee is dat jongeren door EHBO-onderwijs nuttige kennis opdoen, waar ze de rest van hun leven iets aan hebben én dat ze anderen beter kunnen helpen. Om het onderwerp op de politie agenda te krijgen dienen er 40.000 handtekeningen te moeten worden opgehaald.


Tesmo investeert al jaarlijks in de jeugd

Het idee om reanimatielessen aan het lesprogramma toe te voegen, is iets dat Tesmo niet onbekend in de oren klinkt. Jaarlijks verzorgt Tesmo tijdens de Dag van de BHV al kosteloos een EHBO-les ergens in de bovenbouw van een basisschool. Steeds vaker blijkt dat mensen onvoldoende getraind zijn om te kunnen reanimeren en voldoende bereid zijn om te reanimeren. Dit kan onder andere komen door vertrouwen. De basis, zoals met alles, ligt bij kinderen. Kinderen kun je al heel goed eerste hulp laten verlenen en dit legt de basis voor de toekomst

Contact

Direct contact met Tesmo

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Tesmo 088 0088333

E-mail info@tesmo.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Top