Uw partner voor organisatorische brandveiligheid

Bel met Tesmo 088 0088333

Zomertijd een gevaar voor hartinfarcten

03-04-2019 |

Zomertijd een gevaar voor hartinfarcten

De zomertijd trad afgelopen weekend in, en volgens onderzoekers vergroot dat de kans op een hartinfarct. Zowel Zweedse als Amerikaanse onderzoekers zien in hun studie een opvallende piek. Er werd achterhaald dat er in de eerste zeven dagen na ingang van de zomertijd meer incidenten plaatsvonden dan in andere periodes gedurende het jaar. 

Zo beweren onderzoekers van het Swedish Register of Information and Knowledge dat de zomertijd de kans op een hartinfarct vergroot.  Vooral mensen die reeds medicijnen tegen hartproblemen slikten of een laag cholesterol hadden, liepen na de ingang van de zomertijd een groter risico. Dit valt vooral op na het ingaan van de zomertijd want bij het verzetten van de klok in het najaar is er geen zichtbare aanleiding om te spreken van een verhoogd risico.
 

Amerikanen zien het ook

Ook Amerikaanse doctoren zien een ‘gevaar’ van de zomertijd. Amerikaans onderzoek op basis van ziekenhuisstatistieken van de staat Michigan zien een duidelijke piek in de eerste dagen van de zomertijd.  
 

Risico enkel bij mensen uit risicocategorie

Een slaapexpert van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen liet tegenover Het Laatste Nieuws optekenen dat “door het relatieve slaaptekort en de eventuele slaapproblemen die optreden, er een toename van het stressniveau en van de adrenaline in het lichaam is. Dat brengt een verhoogd risico met zich mee op het ontwikkelen van een hartinfarct. Het is enkel van toepassing op mensen die al risicofactoren vertonen.”

Werkelijke cijfers zijn uit Nederland nog voor zover nog niet bekend. 

Contact

Direct contact met Tesmo

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Tesmo 088 0088333

E-mail info@tesmo.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Top